Koerner og Søjberg tager guldet i Herning

23.06.2024
  • 1 af 2
  • 2 af 2
Der blev fundet fem danmarksmestre på landevejen, da der søndag blev kørt DM i linjeløb under DM-ugen i Herning. Hos eliten blev vinderne Rebecca Koerner og Rasmus Søjberg.

Rebecca Koerner fra Uno-X Mobility har det seneste år kunnet vise den flotte dannebrogstrikot frem til cykelløb, og retten til at bære trikoten fik hun forlænget søndag efter et langt soloridt. Uno-X Mobility stillede med et stærkt hold bestående af Amalie Dideriksen, Julie Leth og Rebecca Koerner - og strategien var klar: En sejr for holdet. Med 30 km til mål lykkedes det Rebecca Koerner at komme alene afsted, og forfølgergruppen så hende ikke igen. Dermed kunne sidste års danske mester træde op på sejrsskamlen og modtage dannebrogstrikoten endnu en gang.

Podiet endte således:

1. Rebecca Koerner (Uno-X Mobility)
  2. Amalie Dideriksen (Uno-X Mobility)
  3. Emma Norsgaard Bjerg (Movistar)

Dagens sidste linjeløb var for herrernes elite på 218,9 km. Flere danske World Tour-ryttere var til start, og der var lagt op til et brag af et cykelløb. Uno-X Mobility og Lidl-Trek forsøgte at holde snor i angrebene, og da cykelløbet nærmede sig sin finale i Herning, blev der rykket fra alle sider. Efter utallige forsøg lykkedes det en firemandsgruppe at slippe afsted på sidste omgang: Kasper Asgreen, Michael Valgren, Frederik Wandahl og U23-rytter Rasmus Søjberg Pedersen. Feltet jagtede dem, og det så ud til at blive utroligt tæt, men da de fire ryttere nåede opløbet, var det alligevel dem, der skulle nå at fordele medaljerne imellem sig. Her var Rasmus Søjberg hurtigst.

1. Rasmus Søjberg Pedersen (Decathlon AG2R La Mondiale Development Team)
  2. Kasper Asgreen (Soudal - Quick-Step)
  3. Frederik Wandahl (BORA - Hansgrohe)

Rasmus Søjberg blev U23-danmarksmester i 2022 og 2023, og kan nu kalde sig dansk mester i linjeløb 2024 for eliten.

Dobbelt danmarksmester i U23
I kvindernes felt blev der kåret danmarksmestre i tre klasser. I U23-klassen blev dagens vinder Alberte Greve, der fredag også blev danmarksmester i enkeltstart.

1. Alberte Greve (Lotto Dstny)
  2. Laura Auerbach-Lind (Team Sydbank BACH Advokater)
  3. Astrid Marie Bjørn Sørensen (Team Sydbank BACH Advokater)

Blandt U19-kvinderne var Alma Walther Møller Sørensen hurtigst i mål. Podiet fordelte sig således:

1. Alma Walther Møller Sørensen (Team Nyt Syn by Fialla)
  2. Mathilde Cramer (Team RYTGER Carl Ras)
  3. Ida Krickau (Team RYTGER Carl Ras)

Hos U19-herrerne blev vinderen fundet i et syvmandsudbrud, som akkurat holdt hjem:

1. Sebastian Brandt Christiansen (Team Uno-X - Carl Ras)
  2. Magnus Gimsing Åhman (Tscherning Cycling Academy)