13.05.2024
  • 1 af 2
  • 2 af 2
Fredag og lørdag blev der afholdt danmarksmesterskaber for U23- og Masterryttere på ruter i Slagelse Kommune, hvor der blev fundet en række nye danmarksmestre i enkeltstart og linjeløb.

Fredag den 10. maj blev der kørt DM i enkeltstart ved havnen i Skælskør. Her skulle rytterne ud på en 30 km lang rute i kamp mod uret. Solen skinnede, der var livemusik, og folk var mødt op for at se spændende cykelløb - og det fik de!

I U23-klassen var der spænding lige til det sidste. Henrik Breiner Pedersen og Kristian Egholm kom i mål i samme tid (36:08), og der måtte derfor måles i de helt små marginaler. Det blev dog ingen af de to ryttere, der løb af med sejren. Sidste rytter på ruten i Skælskør var Gustav Wang, og han snuppede mesterskabstitlen med tiden 36:05

Podiet fordelte sig dermed således:

1. Gustav Wang (Airtox-Carl Ras)
  2. Henrik Breiner Pedersen (Uno-X Development Team)
  3. Kristian Egholm (Lidl-Trek Future Racing)

Lørdag rykkede DM til Gerlev, hvor der skulle køres DM i linjeløb på en rundstrækning på 20,7 km. I U23-klassen skulle der køres otte omgange, dvs. 165,6 km i alt.

Et udbrud kom forholdsvist tidligt afsted i løbet, men det lykkedes feltet at indhente dem igen med få omgange tilbage. På sidste omgang lykkedes det så Pelle Køster Mikkelsen, Christian Kornum og Asger Røjbek Sørensen at få skabt et hul til feltet. Dermed skulle medaljerne fordeles mellem de tre ryttere. Pelle Køster Mikkelsen var stærkest og kunne sikkert køre først over målstregen. Podiet endte således:

1. Pelle Køster Mikkelsen (Team ColoQuick)
  2. Christian Kornum (Team Aalborg Sparekassen Danmark)